лазер център пловдив форум

Още Лазерна епилация пловдив преди Роналд Рейгън стана най-старият избран президент, психическото му състояние е политически въпрос. Неговите противници често предполагат увлечението си за противоречиви изявления, забравяйки имена и привидна разсеяност може да бъде свързана с деменция .

През 1980 г., г-н Рейгън ми каза, че ще подаде оставка, президентството , ако Белия дом лекарите открили него психически негоден. Години по-късно, тези лекари и ключови помощниците ми казаха, че не е открил никакви промени в умствените си способности по време на мандата .

Сега хитра нов анализ е установено, че по време на двата си мандата, едва доловими промени в говорене модели н Рейгън, свързани с появата на деменция са явни години преди лекарите диагностицират му болестта на Алцхаймер през 1994.

В констатациите , публикувани в списанието на болестта на Алцхаймер при Arizona State University от изследователи, не доказват, че г-н Рейгън проявява признаци на деменция, че би отразило неблагоприятно на неговата преценка и способността за вземане на решения в офиса.

Но изследвания се предполага, че промени в речта могат да се използват един ден до предскаже развитието на болестта на Алцхаймер и други неврологични състояния години преди симптоми са клинично доловими.

Откриване на деменция най-ранните етапи се превърна в основен приоритет. Много експерти вярват, че все още-да-се-развитите лечения могат да бъдат ефективни при предотвратяване или забавяне прогресията на деменцията, само ако се установи, преди то значително уврежда мозъка.

В “висока степен на иновативност”, използвани от учените в крайна сметка може да помогне методи “за допълнително изясняване на степента, в която се говори, думата промени са свързани с нормалното стареене или предсказуем на последващото преминаване към клиничните стадии на болестта на Алцхаймер”, каза д-р Ерик Reiman, директорът на Института за Banner Алцхаймер във Финикс, който не е участвал в новото изследване.

Висар Бериша и Julie Liss, професори на словото и слуха науки в университета, в сравнение преписи от всички 46 пресконференции, че г-н Рейгън, държани до 101 сесии президент Джордж Буш-старши, съхранявани в неговия мандат.

Изследователите оценяват промените в речта на Председателския съвет с нов алгоритъм на базата на техника, използвана от другите да се анализират промените в писмена форма по романисти.

В интервю, д-р Бериша каза, че не започна да изследва Рейгън, но откри, че е единственото лице с прогресивна деменция, за които е публично достъпна информация дългосрочно препис. Той избра г-н Буш, защото той беше най-сравними във възрастта на г-н Рейгън в началото на техните председателства, и двамата мъже, обслужвани по време на приблизително същото десетилетие.

Снимка

Висар Бериша, по-горе, и Джули Liss от Arizona State University в сравнение преписи на пресконференции, че Роналд Рейгън, държани като президент на тези на Джордж Буш-старши. Credit Nick Cote за The New York Times
Възраст и ера са важни въпроси, за сравнение, тъй като те могат да повлияят на езиковите мерки. Рейгън беше 69, когато той стана президент, и г-н Буш е 64. н Рейгън почина на 93 през 2004.

Изследователите открили, няма промени в говорещи моделите на г-н Буш, който не е известен, че са развили болестта на Алцхаймер. Но в речта на Рейгън, две мерки – използване на повтарящи се думи, и замествайки неспецифични термини като “нещо” за конкретни съществителни – повишен в края на председателството на г-н Рейгън, в сравнение с началото му. Трета мярка, по който използва уникални думи, е намалял.

Продължи Лазерна епилация пловдив четене основната историяПродължи четене основната историяПродължи четене основната история
Методологията на изследователите не е предназначена да определи дали промените са присъствали в редки ранни пресконференции г-н Рейгън, каза д-р Бериша. Други фактори – като съзнателно решение да намали сложността на неговия стил на говорене, или травма, операция и анестезия от атентата прави на него през 1981 г. – с това се обяснява промените езиковите те са намерени, каза д-р Бериша.

През 1984 г., слабо представяне на г-н Рейгън в първия си президентски дебат с вицепрезидента Уолтър Мондейл обновената въпроси за психичното му капацитет. Изследване, публикувано през 1988 г. Предполага се, че г-н Рейгън имаше някои когнитивни нарушения по време на дебатите му с президента Джими Картър и г-н Мондейл, но авторите твърдят, че техните заключения са недостатъчни, за да се заключи, че промените засягат политически решения н Рейгън и способност да прави решения.

Новото изследване е част от по-голям опит да се разработи обективни тестове, които ще служат като bellwethers за болестта на Алцхаймер и други неврологични заболявания, каза д-р Бериша.

Докато новото изследване е “много умен”, каза д-р Ричард Caselli, експерт на Алцхаймер в клиниката Майо в Скотсдейл, Аризона., Е необходимо по-нататъшно изследване, включващо по-голям брой лица, за да докаже, методите всъщност прогнозират деменция.

Незабележимо когнитивен упадък често предшества от много години резкия спад, което се случва веднъж компенсаторни стратегии, като се позовава на добре репетирали фрази и прости думи, провали и индивидуално, вече не може да прикрие когнитивната си дефицит.

Д-р Бериша иска да се установи дали и обработката на естествен език може да се използва за откриване на такива промени в пресконференции, защото спонтанните отговори на въпросите изискват по-голяма познавателна усилия от репетирал речта прави.

Споделяне на мисли и идеи чрез говорил комуникация е крехък процес. Дори най-простият вербална реакция изисква сложна последователност от събития. Мозъкът трябва да припомня думите на най-добрия предадат съобщение, сложете ги в правилната последователност, и след това сигнализира на мускулите, необходими за производство на словото.

И Лазерна епилация пловдив най-малкото увреждане на мозъчните области, които дирижират тези събития може да доведе до затруднения на речта.

Предишни изследвания са показали, че някои езикови биомаркери се променят с развитието на болестта. Говорими лексика спадове размер, например, както и използване на безсрочни съществителни увеличава.

Проучванията на една малка група от американски монахини са показали силна връзка между сложността на езика на жените, използвани в ръкописни автобиографични есета, когато са били млади и техните когнитивно здравето на много десетилетия по-късно.

Канадските изследователи съобщават, че анализите на синтаксиса в романите на Айрис Мърдок и Агата Кристи е посочено ранни признаци на деменция (г-жа Мърдок починали от болестта на Алцхаймер; г-жа Кристи се подозира, че са го имали.) Същият анализ се прилага за здравословното PD Джеймс, който почина на 94 миналата година, не виждам признаци на деменция.

Д-р Бериша заяви неговият екип предназначен за провеждане подобни анализи на преписи от други президенти, както и пресконференция преписи от играчите Националната футболна лига е известно, че са претърпели травма на главата .

Той и неговият екип също се надявам да изработи проучване, в което разговорите между лекари и пациенти, се записват при всяко посещение и по-късно се анализират, за да се определи дали речеви и езикови промени могат да прогнозират появата на деменция.

Ако дойде денят, Лазерна епилация когато такива тестове за откриване на най-ранните етапи на болестта на Алцхаймер и други неврологични заболявания стават широко установени, въпрос ще възникне за тяхното използване за скрининг на кандидати за Белия дом и други обществени служби.