Препоръчителен график на процедурите за лазерна епилация

Лазерна епилация навлиза все повече в ежедневието и в начина ни на живот. Ако и Вие сте от желаещите да изпитат ефективността на тази иновационна технология, заповядайте при нас в лазерен център „Армада”.

Тук нашите специалисти ще изберат програма и график за извършване на процедурите, които ще бъдат най-подходящи за Вашата кожа, в зависимост от следните няколко характеристики:

  • Жизнен цикъл на косъма:

При всеки човек фазите на развитие на косъма са с различна продължителност. Колко дълго продължава всеки един от етапите обаче, зависи от Вашата възраст и тип на фоликулите.

  • Най-благоприятна за Лазерна епилация е първата – Анагенна фаза. По време на нея, косъмът започва да се развива, т.е да се „произвежда”, луковицата силно се пигментира, а коренът достига максималната си дължина. При анагенната фаза е регистрирана най-голяма успеваемост на лазерното епилиране.
  • Втората (Катагенна) фаза бележи началото си с делене на клетъчните елементи в корена, т.е фоликула се доразвива и в края на катагенната фаза, в долния сегмент на луковицата остават много малък брой епителни клетки. Именно заради това, коренът значително се съкращава и този преходен период не е удачен за лазерно епилиране.
  • Третата, Телогенна фаза, е етап на покой. По време на нея косъмът изтънява и опада. За да се извърши качествена лазерна епилация, се изчаква тази фаза да премине и да започне отново периода на произвеждане на космите.

Специалистът, който изготвя Вашия график, трябва да изследва и какъв тип клиент сте. Лекарите, делят посетителите основно на три вида:

  • Първи вид:

Хора, които не страдат от заболявания, но въпреки това имат прекомерно окосмяване на определени зони от тялото (крака; ръце; гръб; гърди.) В този случай се препоръчва стандартен график процедури с александритен лазер – от 4 до 6.

  • Втори вид:

Посетители, които имат хормонален дисбаланс, вследствие на който растежа на космите им е ускорен, а появата на нови фоликули – интензивна. Те се подлагат на най-голям брой сеанси (от 8 до 10).

  • Трети вид:

Третият тип клиенти ги обединяват различни специфики, които им пречат да извършват нормална епилация. Някои от причините са: подкожни косми; нисък праг на болка; алергии и други дерматологични заболявания. Подбора на правилния брой процедури, при тях, е изцяло съобразен със зоната, която ще се епилира, типът кожа, подкожните мазнини и т.н

Правилният избор на график за процедурите по лазерна епилация е изключително важен не само за крайния резултат, а и за избягването на възможни странични ефекти.

Лазерен център „Армада”, гр. Пловдив работи с квалифицирани лекари, които ще изберат най-подходящата програма за Вас. Благодарение на нашите Александритни лазери ще получите професионална грижа и гарантиран комфорт.

Очакваме Ви!

Posted from Plovdiv, Plovdiv Province, Bulgaria.